Detail wanden en bad

Betonlook badkamer met exclusief stucwerk in Driebergen

Een betonlook badkamer

Deze klanten uit Driebergen hadden de wens voor een betonlook badkamer met een rustige, strakke uitstraling. De Driebergers waren geen voorstander van veel tegelwerk en wilden het aantal voegen in de badkamer tot een minimum beperken. Stucwerk is op zo’n moment een perfecte oplossing: strak gestucte wanden met minimale afwerkingsdetails zodat de badkamer een strakke, rustige uitstraling krijgt. De nadruk kan nu worden gelegd op het sanitair en de aankleding van de badkamer. We hebben dit stel uit Driebergen een proefversie laten zien en voelen waardoor ze direct overtuigd waren: dit moest het worden.

Gebruik beton ciré voor een betonlook badkamer

Beton ciré is een type cementstuc dat voorzien wordt van twee sterke coating componenten, zodat het een wat ruwere uitstraling krijgt. Het is een sterke, hygiënische, slijt- en watervaste cementstuc en geeft een mooie, warme betonuitstraling. Na het aanbrengen van dit exclusieve stucwerk hebben we de wanden gelakt met een hoogwaardig type PU lak zodat de badkamer er niet alleen robuust uitziet, maar het ook is. Door het aanbrengen van de laklaag zorgen we er niet alleen voor dat het stucwerk lang meegaat, maar ook makkelijk en snel schoonmaakt. Nog een voordeel: doordat er weinig voegen in de badkamer zitten, is de badkamer een stuk hygiënischer dan normaal.

Stucwerk op een bestaande vloer

De uitdaging bij dit project was de vloer: die lag er namelijk al in. De bewoners hadden gekozen voor een lichtgrijze gietvloer. Mooi, maar ook erg kwetsbaar. Om te voorkomen dat het stucwerk de vloer zou raken hebben we ervoor gekozen om voor elke nieuwe stuc- of laklaag de hele vloer opnieuw af te plakken zodat de bewoners achteraf geen vieze vlekken op de vloer zouden hebben. Netjes werken, daar houden we van. Overweegt u zelf om een betonlook badkamer te laten stuken? De bewoners van dit pand stellen hun huis beschikbaar om het resultaat te zien en te voelen, zodat u er een goed beeld van kunt maken. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.